Skip to content

Njegova jedina supruga

Njegova jedina supruga
Njegova jedina supruga

Ganska spisateljica i docentica rodne i međunarodne politike na Sveučilištu u Bristolu, Peace Adzo Medie, piše kratke priče i znanstvene knjige, a romanom Njegova jedina supruga predstavila se svjetskoj publici. U romanu pratimo glavnu junakinju, mladu Afi koju majka uvjeri da se uda za čovjeka kojega zapravo i ne poznaje kako bi ih izbavila iz teške financijske situacije u kojoj su se našle nakon smrti Afina oca. Da udovolji majci i ostatku obitelji, Afi pristaje udati se za iznimno bogatog poslovnog čovjeka Elija koji čak nije imao vremena doći na vlastito vjenčanje. Iako svi znaju da Eli već godinama održava vezu s drugom ženom, nagovaraju Afi na taj brak polažući nade u nju i uspjeh da odvoji Elija od te druge žene.

Afi se odjednom nađe u svijetu luksuza o kakvome nikada nije mogla sanjati, ali hoće li to biti za nju dovoljno ili će htjeti doživjeti pravu ljubav? „Stajala sam ispred srebrnih vrata dugo nakon što su se zatvorila. Moji su strahovi potisnuli uzbuđenje kao i na dan mojeg vjenčanja. Stvarno sam željela da mi obitelj Ganyo kaže što se točno događa umjesto da sve drže za sebe, a meni informacije daju na kapaljku. Znala sam da se majka ne bi složila, no smatrala sam da su mi prije odlaska iz Hoa trebali reći da neću živjeti pod istim krovom sa svojim suprugom. (…) Umjesto toga, strpali su me u ovaj toranj i dali mi džeparac kao da sam školarka. Što sam trebala? Samo sjediti u toj zgradi i čekati?“

Njegova jedina supruga roman je koji je odabrala i Reese Witherspoon za svoj knjižni klub i koji su nahvalili brojni svjetski časopisi. Štivo kojim ćete dobiti uvid u život Gane za koji sigurno ne znate i spoznati hrabrost jedne žene koja živi u svijetu muškaraca ne želeći se podrediti pravilima tradicionalnog društva.

Skip to content