Česta pitanja

U našu su Knjižnici svi dobrodošli. Potrebno je samo doći i sa sobom ponijeti osobni dokument te ispuniti pristupnicu  kojom se prihvaćaju prava i obveze korisnika Gradske knjižnice Biograd na Moru. 

Knjižnica nudi nekoliko vrsta članarina za svoje korisnike: 

Godišnja članarina – 9,00€ 

Tromjesečna članarina – 5,30€

Umirovljenici i studenti – 6,50€

Članovi Udruge matice umirovljenika Biograd na Moru – besplatno

Djeca do navršene godine dana – besplatno

Više o našim uslugama saznajte ovdje.

Iskaznicu je nužno nositi u Knjižnicu, jer je ona identifikacijsko sredstvo.

Ukoliko se iskaznica izgubi, potrebno je o tome obavijestiti knjižničara koji će vam izraditi novu. Izrada nove iskaznice se plaća 2,60€.

Odjednom je moguće posuditi 5 knjiga, a uz nadoplatu od 0,70 kuna po knjizi moguće je posuditi dodatne 2 knjige. 

Knjige se zadužuju na 30 dana.

Zaduženje se može produžiti na 4 načina: osobnim dolaskom, telefonom, preko mrežnog kataloga i aplikacije. Knjige je moguće jednom produžiti. Knjige nije moguće produžiti ukoliko je istekao rok zaduženja, ako su iste rezervirane ili je istekla članarina. 

Zakasnina se naplaćuje 0,10€ po knjizi po danu. Maksimalna zakasnina po knjizi iznosi 10,10€.

Osim posudbe knjiga i korištenja čitaonice, Knjižnica nudi i usluge fotokopiranja, skeniranja, ispisa i korištenje interneta. 

Korištenje čitaonice, usluge fotokopiranja, skeniranja i ispisa, kao i korištenje interneta su naše usluge dostupne svima.

Naravno. Pristup internetu se naplaćuje sukladno cjeniku.

 Knjižnica je pretplaćena na troje dnevnih novina – Večernji list, Slobodnu Dalmaciju i Zadarski list koje se mogu čitati u prostoru čitaonice tiska.

Sve knjige koje Knjižnica posjeduju mogu se pronaći na mrežnom katalogu  http://161.53.142.3/lb07/search.html kojega je moguće pretraživati po različitim kategorijama (ovisi koji podatak o traženoj knjizi znate – autor, naslov, ključne riječi, predmet…).

Moguće je posuditi i knjige iz drugih knjižnica. U tom slučaju, knjige se ne mogu fizički iznositi iz Knjižnice, već se istima može služiti samo u čitaonici.

Ukoliko je knjiga koju trebate već posuđena, moguće ju je rezervirati. Rezervacija se može napraviti dolaskom u knjižnicu, telefonom, preko mrežnog kataloga ili putem aplikacije. O dolasku rezerviranog naslova obavijestit ćemo vas telefonom, a isti će vas čekati 2 dana. Usluga rezerviranja naslova naplaćuje se 0,70€ pri zaduženju.

Iskaznica Knjižnice vrijedi na svim odjelima te nema ograničenja pri posudbi.

Za izgubljene ili uništene knjige plaća se njihova puna cijena. 

  • Popis svih posuđenih knjiga i plaćenih zakasnina može se pronaći u podacima za korisnike u sklopu mrežnog kataloga Knjižnice http://161.53.142.3/cgi-bin/zelko/?lb07_log+0+0. Za pristupanje podacima, potrebno je upisati broj članske iskaznice i datum rođenja (prvih 7 znamenki JMBG-a).
  • Knjižnica prima darovanu građu i zahvaljuje svima koji na taj način žele sudjelovati u izgradnji fonda, ali se u svome radu vodi Smjernicama za izgradnju fonda i zadržava pravo ne preuzeti ponuđenu građu ukoliko ona ne odgovara potrebama Knjižnice i zajednice, ukoliko je fizički dotrajala ili Knjižnica već istu građu posjeduje. Građu koju želite darovati ne trebate donositi u Knjižnicu, već ispunite obrazac dostupan on-line.