Skip to content

Doručak

Doručak
Doručak

Roman Doručak mladog autora Dinka Mihovilovića na relativno malo stranica donosi maksimum emocija i garantirano će se čitatelju uvući pod kožu.

Mia je glavna junakinja romana, udana liječnica, majka troje djece koja je odrasla u domu za nezbrinutu djecu. Sada Mia vodi normalan obiteljski život odgajajući svoje troje djece i pokušavajući smanjiti jaz koji nastaje između starijeg sina Damjana i blizanaca. Blizanci su već rođenjem povezani i njihov odnos je prirodno snažan, ali su uvijek usmjereni protiv starijeg brata. Mia, kao i svaka majka, želi da se taj odnos popravi, ali shvaća i da Damjan pokazuje znakove prikrivene agresije: „Gledam Damjana, proučavam svaku crtu njegova lica dok spava, tanke vlati guste kose, duge trepavice, blago otvorena usta i zamišljam kako bi njegov život izgledao da je sam kao što sam ja bila, da odrasta, među drugom siročadi, bez majke u čijim rukama može spavati nakon što se umori puzeći za psom po dvorištu. Dijete moj, sine moj, tepam mu u sebi dok mu noge vise jer prerasta moje usko krilo. Da umjesto ruku imam krila, sklopila bih ih nad njim.“ Kako bi zaštitila svoga sina Mia je spremna na sve…

Autor zadivljujućom lakoćom ulazi u rakurs ženske junakinje i majke progovarajući o obiteljskoj drami i mnogočemu neizrecivom. Pročitajte Doručak koji ćete još dugo pamtiti i o njemu pričati.

Skip to content