Skip to content

Tupa bol

Tupa bol
Tupa bol

Milena Agus nagrađivana je talijanska spisateljica. Tupa bol roman je koji joj je donio međunarodnu slavu, a po njemu je snimljen i film s Marion Cotillard u naslovnoj ulozi.

Mlada, neimenovana žena prisjeća se života svoje ekscentrične, nekonvencionalne bake.

Baku upoznajemo 1943. – dok američke bombe padaju na Cagliari – kao tridesetogodišnjakinju koja živi s roditeljima, a sredina je smatra usidjelicom.

Nakon što bombardiranje prestane, prisiljena je udati se za prvog muškarca koji je zaprosi, starijeg udovca kojeg ne voli, svoju suštu suprotnost.

Nakon nekoliko pobačaja suprug je pošalje u toplice gdje upoznaje strastvenog ratnog veterana. Devet mjeseci nakon povratka iz toplica rađa dijete, a godinama poslije pokušat će ući u trag ljubavi svog života.

Ukoliko ste se zaljubili u Italiju dvadesetog stoljeća čitajući Genijalnu prijateljicu, ovaj kratki roman o ljubavi će vas podsjetiti zašto su se rodili takvi osjećaji prema jednoj kulturi. Agus priču gradi malo po malo, popunjavajući mozaik, do samog kraja ne upoznajemo glavni lik u potpunosti, magičnu ženu koja je sve samo ne obična.

U svakoj obitelji postoji netko tko plaća danak kako bi se održala ravnoteža između reda i nereda i da svijet ne bi stao.

Skip to content