Skip to content

Tri

Tri
Tri

Izraelski književnik Dror Mišani našoj se publici predstavio romanom Tri, vrlo zanimljivim i netipičnim trilerom koji će čitatelja zasigurno fascinirati i ostaviti utisak (bilo pozitivan ili negativan).

Sve započinje kada Orna, svježe razvedena majka dječaka, na stranici za upoznavanje razvedenih ljudi upoznaje Gila. Iako to nije ljubav na prvi pogled, pa čak ni nema strasti, Orna izlazi s njime i redovito mu se javlja pokušavajući zaboraviti svog bivšeg supruga. „I čuli su se sutradan. I gotovo svakog dana u sljedeća dva-tri tjedna. Nalazili su se najmanje jednom tjedno, uglavnom u hotelu i jednom u njegovom stanu. Bilo je to kao da pokušavaju popeti se stepenicu više, iskušati sami sebe i svoju vezu, pojačavaju vatru ne bi li uvidjeli valja li nastaviti kuhati jelo u loncu. No ipak, unatoč brojnim susretima, nije uvidjela, kretala se između trenutaka u kojima joj se doimalo kako to treba nastaviti i onih u kojima se s Gilom osjećala strano sama sebi i nije razumjela što zapravo rade zajedno.“ Kada se njezin bivši suprug vrati u Izrael iz Nepala sa svojom novom obitelji i odluči da njihov sin provede neko vrijeme s ocem, Orna se odluči otputovati s Gilom u Rumunjsku. Tu se stvari drastično mijenjaju i njihov odnos odlazi u neočekivanom smjeru…

Iako na početku može navesti na pomisao da je riječ o ljubavnom romanu, Mišani kroz priče o tri glavne junakinje majstorski stvara napetost, a neočekivanim obratom čitateljima diljem svijeta oduzima dah.

Skip to content