Skip to content

Ne možeš mi ništa

Ne može mi ništa
Ne može mi ništa

Bestseler New York Timesa prodan u više od 4 milijuna primjerka Ne možeš mi ništa fascinantna je autobiografija Davida Gogginsa, jedinog muškarca u povijesti koji je završio elitnu obuku za mornaričkog SEAL-ovca, vojnog rendžera i taktičkog kontrolora zračnog prometa ratnog zrakoplovstva. U ovoj knjizi opisuje svoje teško djetinjstvo uz oca nasilnika, godine osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja koje su obilježile PTSP i česti rasizam, te vojnu obuku zbog koje je postigao brojne sportske uspjehe i kompletno promijenio vlastiti sustav fizičkog i psihičkog zdravlja. Goggins je neprestano bio u težnji za postizanjem viših ciljeva i čim bi stigao do cilja jedne aktivnosti, smišljao je na što će se dalje fokusirati. Svoje je tijelo doveo do savršenstva, ali je fizičkim naporima često bio na samome rubu života i smrti.  

„Razlog zbog kojeg vježbam koliko vježbam ne leži u tome što se pokušavam pripremiti za pobjeđivanje na ultrautrkama. Moj motiv uopće nije sportski. Želim pripremiti svoj um za život općenito. Život će uvijek biti najnaporniji sport i test izdržljivosti i kada naporno trenirate, dopustite sebi prolaziti kroz fizički i psihički neugodne situacije i očvrsnete svoj um, postat ćete raznovrsniji natjecatelj, uvježban pronaći rješenje problema i nastaviti dalje bez obzira na sve. Jer bit će trenutaka u kojima će se život obrušiti na vas poput malja. Život vas ponekad šutne ravno u srce.“

Ne možeš mi ništa svojevrsni je priručnik kako u životu dati sve od sebe i ne dopustiti da nas itko ili išta u tome spriječi, jer Goggins pričajući svoju životnu priču donosi i brojne savjete za iskorištavanje vlastitih potencijala.

Skip to content