Skip to content

Vremenaste priče

325377709_1192800248298062_26805435254108753_n

Povodom ovogodišnjeg Dana Grada u našoj se knjižnici tražilo mjesto više zbog održavanja promocije Vremenastih priča našeg najpoznatijeg i jedinog opjevanog meteorologa Zorana Vakule. Do sad su izdane četiri slikovnice iz serije Vremenaste priče, od planiranih dvanaest. Kroz zanimljive ilustracije i tekst Vakula nas uči o najvažnijim meteorološkim terminima i pojavama, njihovim opasnostima, ali i dobrobitima.

Tako su naši mali čitatelji, kao i oni veliki, imali priliku čuti zašto Sunce može biti opasno, ali i korisno, što je vjetar i sve njegove karakteristike, kako nastaju pahuljice i zašto nam je snijeg važan te kako nastaju nebeski ukrasi, odnosno oblaci, kamo idu i kakve vrste oblaka imamo.

U pozdravnom govoru ravnateljica Tihana Jurišić istaknula je kako je ove godine događanje u knjižnici povodom Dana Grada posvećeno najmlađima kao epilog iznimno uspješnoj prethodnoj godini u kojoj je Gradska knjižnica Biograd na Moru otvorila Mjesec hrvatske knjige posvećen mladima i organizirala niz zanimljivih i posjećenih manifestacija, radionica i događanja.

Ovo gostovanje samo je uvertira u bogat kulturni program 2023. godine koji će prirediti naša knjižnica.

Fotogaleriju sa slikama pogledajte na sljedećem linku: Gostovanje meteorologa Zorana Vakule povodom Dana grada Biograda na Moru

Skip to content