Skip to content

Najčitaniji naslovi u 2022.

Najčitaniji naslovi

Kao i već nekoliko godina unazad, kraj siječnja nam donosi popis najčitanijih naslova prošle godine u našoj knjižnici. Glavni je kriterij koliko je knjiga puta bila posuđena, a naslovi su podijeljeni u šest kategorija, kako bi zadovoljili svačiji ukus. Prva neizostavna kategorija je beletristika, gdje većinom dominiraju romani ljubavne ili kriminalističke tematike. Uvijek popularni su i povijesni romani ali i obiteljske sage.

Kako bismo promovirali hrvatske autore, za njihova djela imamo posebnu kategoriju, tematski vrlo šaroliku. Isti je slučaj i s odjelom za mlade, koji najviše vole čitati ljubavne romane, ali su im drage i avanture i tabu teme.

Među najčitanijim naslovima odjela za djecu došlo je do promjene na tronu, pa je tako Čovpas prošle godine bio omiljeni naslov, dok je Gregov dnevnik izguran na drugo mjesto. Malo stripova, malo romana i pokoja knjiga o dinosaurima i nogometu, to su dječji trendovi.

One najmlađe i dalje najviše zabavljaju razne životinje, poput Piknje u bolnici, psa koji je mislio da se zove Ne! i bubica koje su se prvi put u životu susrele s pikulama.

Naposljetku, možda najšarenija kategorija jest publicistika, silom prilika, ovdje se čitalo što se stiglo, od uvijek traženih biografija, do raznih savjetnika ljudi koji su nešto više iskusili ili pak pročitali.

U galeriji bacite oko o kojim je točno naslovima riječ, tako da nas pri sljedećem posjetu slobodno upitate je li neki od njih slobodan za posudbu. Velike su šanse da nije! ;)

Skip to content