Skip to content

Između

naslovna stranica Između
naslovna stranica Između

Hrvatska književnica Magdalena Mrčela napisala je izrazito potresan roman Između koji progovara o temi samoubojstva. Sama je kazala kako je ovo djelo posljedica kasnonoćnih razgovora, milijun neodgovorenih pitanja, mnogo ljutnje i malo suza, te dopiranja do ljudi koji odvaguju između života i smrti.
„Između” je zapravo međuprostor u koji dolaze pokojni i koji služi kao prostor za emocionalno i psihičko zacjeljivanje i shvaćanje, a tek nakon toga se odlazi ili „gore“ ili „dolje“. U romanu pratimo adolescenticu Niku i dvadesetogodišnjaka Petra koji su počinili samoubojstvo i sada se moraju nositi s posljedicama svoje odluke. „… i valjda smo zaključili da je samoubojicama zajednička jedna stvar – loša procjena. Kao prvo, procijenite da ste sami gospodari svog života i smrti. Naravno da niste. Život su vam dali roditelji, smrt vam određuje mnogo faktora, nazovimo ih okolnosti. Nikako ne bi trebale odlučivati loše ideje slabićkih karaktera. Drugo – mislili ste da vas, što god da vas je boljelo, više neće boljeti. Naravno da hoće. Dolazite onakvi kakvi ste otišli s onoga svijeta i imate tu nesreću da ovdje stagnirate.“
Roman progovara o svim aktualnim temama i opasnostima: dječje računalne igrice, prometne nesreće, smrt našeg glumca, vršnjačko maltretiranje, nesretne ljubavi, tinejdžerski problemi, depresija. Pročitajte ovu knjigu koja u fokus postavlja pitanje izbora i odabira, krivnje i suosjećanja, odgovornosti i kajanja. 

Skip to content