Skip to content

Palača od papira

Palača od papira
Palača od papira

Miranda Cowley Heller napisala je prvi roman Palača od papira i osvojila publiku diljem svijeta, a Reese Witherspoon preporučila je knjigu u svome knjižnom klubu.

Glavna junakinja je pedesetogodišnja Elle, sretno udana profesorica i majka troje djece koja svako ljeto, još od djetinjstva, provodi u Palači od papira, svom utočištu od svijeta. U djetinjstvu je Elle upoznala Jonasa i s njime izgradila odnos za cijeli život. Dječja zaljubljenost i zaigranost napokon izlaze na vidjelo, a Elle se nalazi na prekretnici života u kojoj mora birati između obitelji ili ljubavnika… Kroz svega 24 sata autorica je uspjela provući cijeli Ellin život, od djetinjstva do odrasle dobi i zainteresirati čitatelja da sazna što je na kraju odlučila.

Palača od papira roman je o žudnji i dignitetu, zlostavljanju i obiteljskim grijesima, djelo koje će čitatelju slomiti srce, ali odmah ga potom i iscijeliti kako samo veliki romani mogu. „Približim knjigu licu i pomirišem stranice. Volim miris knjiga iz knjižnice: mirišu nekako važnije od običnih knjiga, po veličanstvenoj prošlosti, zamišljam stepenice neke mramorne palače i drevne političare.“

Skip to content