Skip to content

Nije lako biti roditelj: usponi i padovi

IMG_20230222_180855

Gradska knjižnica Biograd na Moru Tjedan psihologije obilježila je zanimljivim predavanjem izv. prof. dr. sc. sa Sveučilišta u Zadru Ivane Macuke na temu roditeljstva Nije lako biti roditelj: usponi i padovi. Šesnaesti po redu Tjedan psihologije obilježava se od 20. do 26. veljače u organizaciji Odjela za psihologiju i Studentskog savjetovališta Sveučilišta u Zadru.

Ovo zanimljivo predavanje okupilo je veliki broj zainteresirane publike koja je imala priliku čuti zašto je roditeljska uloga izuzetno dragocjena, ali i vrlo zahtjevna životna uloga. Izazovi s kojima se roditelji danas suočavaju tijekom odgoja vlastite djece su brojni i različiti. Što razlikuje današnje roditelje od roditelja prijašnjih generacija, koji su to posebni pritisci u roditeljskoj ulozi s kojima se roditelji danas suočavaju samo su neka od pitanja koja su se razmotrila na ovom predavanju.

Kroz predavanje Macuka je objasnila tzv. roditeljski perfekcionizam koji se očituje u visokim ciljevima roditelja i strahu od neuspjeha u roditeljstvu te kako roditeljski stres može dovesti do osjećaja sagorijevanja u roditeljskoj ulozi.

Skip to content